Bli röstmottagare i EU-valet 2024

LÄS MER

Anmäl ditt intresse! Kungälvs kommun behöver rekrytera röstmottagare till sina 28 vallokaler runtom i kommunen. Vill du göra en insats för demokratin? Nu finns möjlighet för dig som är intresserad och har ett noggrant och hjälpsamt sätt att anmäla ditt intresse för att arbeta som röstmottagare i valet till Europaparlamentet den 9 juni 2024.

Kriterier

För att arbeta som röstmottagare ska du:

  • vara myndig (fyllt 18 år)
  • behärska det svenska språket i tal och skrift
  • ha tillgång till e-post och mobiltelefon
  • inte ha uppdrag i någon politisk instans i Kungälvs kommun, stå på någon lista eller kandidera för uppdrag för något parti 

Som röstmottagare ska du vara hjälpsam, stresstålig och serviceinriktad. Uppdraget ställer höga krav på noggrannhet eftersom du ska medverka till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna som röstmottagare ingår bland annat att:

  • Ställa i ordning vallokalen
  • se till att det är god ordning i och omkring vallokalen under valdagen
  • ta emot röster och pricka av i röstlängden
  • hjälpa de väljare som ber om det
  • efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna.

På valdagen arbetar du från klockan 07.00 till dess att alla röster är räknade på kvällen.

Utbildning

Efter att du antagits som röstmottagare kommer du att gå en obligatorisk utbildning. EU-valets valdagsutbildning kommer genomföras under våren 2024. 
Ersättning utgår och meddelas senare.
Under valdagen utgår ersättning beroende på funktion i vallokalen. Ersättningarna är skattepliktiga och ersättning för utbildningen ingår.

Anmälan

Är du intresserad av att jobba som röstmottagare, fyll i formuläret nedan. Placering av nya röstmottagare sker kontinuerligt och pågår ända fram till valdagen. Vi återkommer med besked till dig om du får ett uppdrag och i så fall även var din placering blir.
Är du även intresserad av att arbeta som röstmottagare under förtidsröstningen så uppger du det i ansökningsformuläret. Observera att du som mottagare för förtidsröstningen förväntas arbeta under alla tillfällen.

Personuppgiftshantering

Kungälvs kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen. Läs mer om hur dina personuppgifter behandlas på www.kungalv.se/integritetspolicy.

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa